Un deodorant natural si eficient

DeodorantUn alt produs „bio” pe care si-l poate prepara fiecare in casa este si deodorantul natural. Toata lumea stie ca sunt deodorante din comert care nu sunt suportate de unele  persoane care au pielea mai sensibila. Sunt persoane care incearca multe deodorante pana nimeresc unul care sa fie „acceptat”  si de piele.

Astazi va propun sa va preparati un deodorant care va putea fi personalizat in functie de aromele preferate.

Am folosit un recipient din sticla cu pulverizator, de 70 ml. Piata este foarte diversificata in ceea ce priveste recipientele pentru cosmetica, asa ca nu este nicio problema sa le gasiti.

Eu am folosit urmatoarea compozitie:

Alcool 60% din cereale (nu tuica sau altceva!) – 20 ml

Apa distilata – 20 ml

Tincturi:

Cuisoare  – 4ml

Coada soricelului  – 4ml

Busuioc – 4ml

Cimbrisor – 4ml

Extract natural de aloe vera – 10 ml

Uleiuri esentiale:

Salvie – 5 picaturi

Roinita – 5 picaturi

Lavanda – 15 picaturi

Rozmarin – 5 picaturi

Menta – 3 picaturi

Lamaie – 6 picaturi

Vitamina E vegetala  – 2ml

Mie imi place aroma care a iesit, e discreta (poate daca eram femeie eram mai pretentioasa !), dar ceea ce este cel mai important este ca pH-ul solutiei rezultate este 5,5 (masurat cu pH-metru digital) care este tocmai bun pentru un deodorant. Pe de alta parte, nu are acel miros de plante, de farmacie si vad ca acel miros discret se mentine.

Avand in vedere ca solutia rezultata este formata din lichide cu densitate diferita (dar nu cu mult) este bine ca inainte de folosire sa agitati putin sticla !

Acum aroma poate fi ajustata in functie de gusturi !

Proprietatile acestui amestec sunt remarcabile, dupa parerea mea…

Antibacterian, antiseptic, antifungic, cicatrizant, fara sa mai vorbesc despre binefacerile vitaminei E asupra pielii si cel mai important lucru, este natural !

Chiru Ioan Alexandru,
Giurgiu, 16.06.2016

====================================================================================

Continutul articolului nu poate fi reprodus fara acordul nostru, dar atunci cand simtiti nevoia, in cazul in care gasiti o informatie care credeti ca este utila, puteti distribui link-ul acestui articol sau adresa site-lui, respectiv http://www.herbalmed.ro !

====================================================================================